Rayon Groningen

Workshop coördinatoren bloemschikken

Op 20 oktober waren 16 enthousiaste bloemschikkers aanwezig in de voormalige melkfabriek in Hooghalen voor de jaarlijkse inspiratiedag bloemschikken.
Als voorbereiding hierop had Linda Eising een opdracht bedacht die thuis gemaakt en bij haar in Hooghalen besproken werd. Niet elke deelnemer was direct enthousiast bij het zien van de opdracht te weten: Arrangement met (schuur)sponsje(s).  Ik ook niet... maar aangezien je soms een uitdaging nodig hebt om buiten de gebaande paden te kunnen treden heb ik me aan de taak gezet in elk geval iets te bedenken met schuursponsjes . En hoe langer je nadenkt des te meer mogelijkheden passeren de revue en kom je op de inspiratiedag met een stuk waar je toch van vindt dat het best is geslaagd. Anderen echter waren direct enthousiast en bij hen borrelde het direct van de ideeën.
Ik was erg onder de indruk van alle gemaakte stukken en ook van de bespreking ervan door Linda: alle werkstukken werden beoordeeld op pluspunten, minder geslaagde onderdelen en Linda gaf tips hoe een beoogd doel of intensiteit met een eenvoudige ingreep bereikt of verhoogd kon worden.

Na de bespreking konden we aan de slag met materiaal door Linda beschikbaar gesteld. Uitleg werd gegeven en dan de handen uit de mouwen en aan de slag met Luffa ofwel sponskomkommer. Ook nu was Linda een bron van informatie, "tips and trics" gedeeld met ons hoe het bloemwerk fraai in de reageerbuisje te krijgen, de reageerbuisjes bevestigd te krijgen aan de luffa. Als slot van de dag werd ook het ter plaatse gemaakte bloemwerk besproken.
Dankzij het enthousiasme van Linda en van alle deelnemers is het een zeer geslaagde dag geworden.

In de nabespreking komt naar voren dat alle aanwezigen ook het volgende jaar weer graag gebruik maken van de expertise van Linda en haar fraaie locatie in Hooghalen. Een datum ergens in oktober 2019 is in de maak.
Als laatste mijn dank aan Martien die zoals altijd met hart en ziel de zeer uitgebreide lunch heeft verzorgd en daardoor de lunch als rustpunt maar ook als vrolijk middelpunt van de dag heeft gemaakt.

Lidy Smit, RCB Rayon Groningen