Rayon Groningen

Noord Nederlands Bloemschik Evenement 2019

Op 6 april stroomde het multifunctioneel centrum de Wier in Ureterp vol met enthousiaste bloemschikkers en bloemschiksters. In totaal hadden zich 57 deelnemers ingeschreven, afkomstig uit de drie noordelijke provincies. De opzet was een laagdrempelig evenement waaraan iedereen kon meedoen. Dat was anders dan sommige deelnemers gewend waren van de vroegere Noord-Nederlandse Bloemschikkampioenschappen. De opdracht was een verrassing. Er kon dus niets worden voorbereid en iedereen startte met dezelfde materialen. Hoe leuk is het dan om te zien hoeveel verschillende stukken er gemaakt kunnen worden!

‘s Middags gaf Hans Zijlstra een demonstratie. Hij liet onder andere zien hoe zijn stukken waren opgebouwd die hij maakte tijdens zijn deelname aan het internationale concours in Philadelphia. Daarnaast arrangeerde hij ook nog een paar andere prachtige bloemwerken. De gelukkige winnaars van de verloting konden met een heel bijzonder bloemstuk naar huis.

Na deze prachtige demonstratie besprak Berend Krottje een aantal werkstukken van de deelnemers, leuk en leerzaam. Intussen werden de jury-uitslagen verwerkt.
Lammy van Elp uit Hoogeveen bleek de beste in de groep gevorderden. Zij ontving van Frits Hoogers het Golden Ticket voor Gardenista. Gefeliciteerd Lammy! Tenslotte mocht iedereen gaan kijken naar alle mooie stukken die ‘s ochtends waren gemaakt.

Het eerste NNBE werd door de deelnemers met een zeer ruime 8 beoordeeld. Kijk nog even mee naar een korte foto impressie. En tot ziens op de tweede editie van het NNBE!

Voor alle informatie over NNBE 2020 zie onder de knop <DIVERSEN>.

Het NNBE organisatieteam.